Mexican train - sommarens sällskapsspel


Ofta spelas ju spel på Ipads och andra digitala verktyg numera men det finns inget roligare än att samla ett gäng runt ett "riktigt" sällskapsspel. Mexican train är ett spel som vår vän Anders har och det har spelats flera gånger i sommar. Klurigt och kul! Dock förlorar jag i stort sett alltid, då logiska och till viss del matematiska strategier behövs, vilket kanske inte är min starkaste sida;)

Grattis vårt ❤️!!!Sweet 16!!!


Klockan 03.13 föddes du, vår älskade dotter! Önskar dig en underbar födelsedag!❤️❤️❤️
Nu väntar nya äventyr som att flytta hemifrån, börja gymnasiet m.m. Ja, du har verkligen mycket spännande saker framför dig och vi önskar dig ett stort LYCKA TILL!
Älskar dig av hela vårt hjärta!❤️❤️❤️

Fler boktips


Här är nog sommarens feelgood bok Nr.1. Ja, riktigt mysig var den! Älskar McKennas böcker och har verkligen gillat alla. 
Bröllopsfixaren, En liten hattaffär på hörnet och Sommarbruden rekommenderas också.
Kate Morton har jag också läst tidigare. Hennes böcker flackar runt i tiden utifrån olika huvudpersoners vinklar vilket kan vara lite jobbigt. En välbevarad hemliget har mystisk historia, som man verkligen vill veta slutet på. Sommar, sommar och sol.....
En perfekt semestervecka ser det ut att bli. Varmt och skönt! Vi har varit på både Stråvalla strand men också ute med mammas och pappas båt. 
Underbart att komma ut på klipporna, ingen trängsel och ingen sand:)

Mer sommarläsning


Jag fullkomligt älskar Jojo Moyes böcker och även denna levererade. 
Det verkar dock som jag denna sommar dragits till böcker som på ett eller annat sätt handlar om första eller andra världskriget. 
I denna bok får man följa en tavla från 1916 tills nutid, porträttet av Sophie.
Riktigt bra var den så den rekommenderas verkligen!

90 Kleist, Stefan Andersson på Carlstens fästning, MarstrandIgår kväll var det så dags att ge mamma hennes födelsedagspresent, nämligen Stefan Anderssons 90 Kleist på fästningen. Det blev en helt fantastisk kväll, med skönt berättande hur det var för fångarna på Carlsten och sedan Stefans underbara visor mellan varven. Miljön och inramningen gör också sitt till.
Morrongängets Pippistrello gör en fantastisk men hysterisk Lasse-Maja.
När Stefan och en tjej som hette Jennifer sjöng om Carlstens enda kvinnliga fånge Metta Fock kom en tår i ögat, fy vilket öde!!!!
Ja, har man inte sett denna föreställning så tycker jag man skall göra det! Helt underbar!

Tala om att inte kunna lägga den ifrån sig....

Började läsa Majgull Axelssons bok "Jag heter inte Miriam" igår och jag har knappt kunnat lägga den ifrån mig och nu är den utläst.
Jag måste erkänna att när jag kom till jobbbets sommarpresentbord (en vecka försent då jag var bortrest när de andra fick välja) så låg den där i flera exemplar. Av en lista som låg där kunde jag se att det hade funnits andra böcker som jag hellre velat ha. Nu stod jag i valet och kvalet, Jackie Ferm eller Majgull Axelsson.
Med facit i hand är jag otroligt glad att jag valde den här. Gripande öde om koncentrationsläger, överlevnad , ett bättre liv men med hemligheter m.m. 

Ja, jag har bara en sak att säga.LÄS DEN!

Tror att mitt historiska intresse väcktes tidigt, oftast av att min älskade farfar berättade saker för mig och för det är jag evinnerligt tacksam!

Mer semesterläsning


Då kommer ytterligare ett tips på semesterläsning.
En riktigt bra historia som väver samman tre kvinnors liv året 1940 när Europa slits sönder av andra världskriget. Riktigt bra är den!

Semestervecka Nr. 2

Ja, denna vecka har det varit underbart väder! Passar ju bra när sonen är på sitt läger, de har det säkert toppen med olika aktiviteter.
Vi har jobbat en hel del med praktiska måsten under veckan. Vi har försökt fixa boende till dottern. En ganska hård nöt att knäcka skulle det visa sig. Vi hoppas dock att det hela kommer lösa sig på söndag. Det roliga är att dottern och ett gäng blivande klasskamrater redan träffats. Tjejen som hon bestämt att dela boende med är jättetrevlig och hennes föräldrar likaså.
Maken och jag har röjt och städat förrådet. Fattar inte hur mycket skit man kan samla på sig!
Sedan har det varit dags för mig att fylla i försäkringspapper efter min axelskada m.m. 
I det underbara vädret har vi givetvis varit på stranden. Stråvalla är de senaste årens favorit. Väl där är det otroligt skönt att plugga in hölurarna i telefonen och välja ut några sommarpratare. Av de jag lyssnat på, har Dregen och Kjell Westö varit bäst hittills. 
Gårdagen innebar en underbar dag på en ö i Gbg:s skärgård. Mammas och pappas nya motorbåt tog oss dit. Där fick jag, otroligt nog, tagit årets premiärdopp!! Jag är ju tidernas största badkruka.
Ja, andra semesterveckan levererar, så mycket kan jag säga!

Semester

Nu har den börjat. Efterlängtad liksom varje år. Som vanligt pusslar vi för att barnen får så lång ledighet tillsammans med någon av oss.
Detta innebär att jag och barnen är lediga denna veckan. Nästa vecka är vi lediga allihop men sonen åker iväg på läger. V.29 är jag ledig med barnen och då blir det mycket Gothia skulle jag tro;)
V.30-31 är vi lediga allihop. Sedan börjar jag jobba igen men maken är ledig med barnen  V.32.

De första dagarna har vi tagit det ganska lugnt, shoppat lite, bakat, promenerat, sovit länge på morgnarna. Ja, bara njutit av att vara. Skönt!

RSS 2.0