Även strul löser sig. Köket del 7

Vi har ju valt ett IKEA kök, deras senaste. Dock har vi inte valt deras vitvaror. Detta har inneburit en hel del strul, framför allt med vår helintegrerade diskmaskin från Bosch. IKEA:s fästanordningar funkade inte!
Till saken hör att vi också valt att inte ha en hel skiva, utan att det hela skall se ut som resten av köket, dvs som tre lådfronter. 
Vilken tur att man har en så skicklig och händig pappa som löser allt :)Pappa fräste ur de tre fronterna och limmade ( starkt sättlim) sedan in två aluminiumbeslag som sedan fästes med 11 skruvar vardera. Givetvis hade pappa räknat ut precis var de kunde sitta.
Sedan gällde det att räkna ut exakt var diskmaskinens beslag skulle fästas.
Därefter skulle den på luckan. Som tur var, var millimetrarna på vår sida när en speciell skruv skulle i.
När luckan väl var på plats var det dags att fixa det hela runtomkring. IKEA:s diskmaskiner är lika höga som deras bänkskåp dvs 80 cm. Vår Bosch är således inte så hög, så här gällde det att vara kreativ.
Eftersom luckan således är högre än maskinen fick kanten kläs in med diffusions"tejp".
Därefter lades en bit isolering ovanpå maskinen innan det fixades en regel och front ovanför iklädd samma diffusions"tejp".
Vet inte om bilden är så tydlig ( fotografen syns) men ni kanske fattar?Men nu äntligen är allt strul klart och det blev jättebra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0