Knorrsåsbuzz


Är ju riktigt intresserad av matlagning. Därför är det toppen att vara buzzador! 
Då får man möjligheten att testa nya grejer.
Denna gång fick jag hem ett paket med fyra olika nya Knorrsåser. Inget pulvertjafs utan såser på burk, utan konserveringsmedel. Man förvarar dem i kylen.
Såserna som testats är BRUNsås, GRÄDDsås, STEAKsås och BEARNAISEsås. 
Så nu har vi i familjen testat såserna. Vi har även bjudit mor och far på testmiddag.
Högst betyg fick Bean. Maken gillade dock brunsåsen mest. Dock var vi överrens om att gräddsåsen inte var någon höjdare. För min del tyckte jag den var alldeles för salt.
Såserna har testats med olika rätter.

#knorrsåsbuzz#middagshjälpen#buzzador

Köket del 8- öppnare planlösning


Så då är skyddsplatsen borta och vi kan för första gången se hur den nya öppningen till köket blev. Från en 80 cm dörröppning till detta. Luftigt men också väldigt ovant. Snyggt blir det i allafall! Dock en del finlir kvar. En del skall dock fixas idag.

Tips till dig/er som designar och tillverkar IKEAkök

Se till att det finns lösningar för andra vitvaror än era egna, tänker främst på diskmaskiner.

Tillverka bredare/ djupare täcksidor till bänk och väggskåpsstommar. Använder man väggskenor och inte bor i ett precist helt rakt hus med räta väggar blir det mellanrum längst bak som man måste täcka med någon form av list. Hade varit bättre om de varit minst 85 resp 45 så kunde man kunna såga till dem så djupa som man behöver.

Även strul löser sig. Köket del 7

Vi har ju valt ett IKEA kök, deras senaste. Dock har vi inte valt deras vitvaror. Detta har inneburit en hel del strul, framför allt med vår helintegrerade diskmaskin från Bosch. IKEA:s fästanordningar funkade inte!
Till saken hör att vi också valt att inte ha en hel skiva, utan att det hela skall se ut som resten av köket, dvs som tre lådfronter. 
Vilken tur att man har en så skicklig och händig pappa som löser allt :)Pappa fräste ur de tre fronterna och limmade ( starkt sättlim) sedan in två aluminiumbeslag som sedan fästes med 11 skruvar vardera. Givetvis hade pappa räknat ut precis var de kunde sitta.
Sedan gällde det att räkna ut exakt var diskmaskinens beslag skulle fästas.
Därefter skulle den på luckan. Som tur var, var millimetrarna på vår sida när en speciell skruv skulle i.
När luckan väl var på plats var det dags att fixa det hela runtomkring. IKEA:s diskmaskiner är lika höga som deras bänkskåp dvs 80 cm. Vår Bosch är således inte så hög, så här gällde det att vara kreativ.
Eftersom luckan således är högre än maskinen fick kanten kläs in med diffusions"tejp".
Därefter lades en bit isolering ovanpå maskinen innan det fixades en regel och front ovanför iklädd samma diffusions"tejp".
Vet inte om bilden är så tydlig ( fotografen syns) men ni kanske fattar?Men nu äntligen är allt strul klart och det blev jättebra!

GUUULD

Vilken stafett! Satt som på nålar under hela loppet! Grymt bra jobbat Ingemarsdotter, Wiken, Haag och Kalla. Ja, Kallas sista sträcka är ju helt fantastisk! 
Tror att hon säkrade Bragdguldet och Jerringpriset redan här!!!
För övrigt tycker jag att OS börjat superbra för Sveriges del, härligt! Önskar dock att SVT hade sänt så att alla hade möjligheten att se det hela!
#os#sotji#2014

Köksrenovering del 6

Idag medans vi varit på jobbet har pappa varit här och satt upp mosaiken. En italiensk glasmosaik vid namn STON, inköpt på Svenska kakel. Glitter och blänk, förbannat snyggt!
Imorgon ska det fogas. Så nice!

RSS 2.0