Äntligen

Idag var det dags att ta bort bandage och stygn. Underbart! Det betyder att jag äntligen får duscha, istället för detta vaskande man sysslat med sedan operationen.
Gött e det!


Med sorg i ❤

Ibland är allt så oerhört orättvist. Under hela min grundskoletid gick jag i en underbar klass med otrolig sammanhållning. Ja, även flertalet lärare påpekade detta för oss, vi var ett gott gäng helt enkelt!

Nu har den första av oss gått ur tiden (vad jag vet i allafall).
41 år gammal, alldeles för tidigt och så orättvist och hemskt. Två små barn som skall klara resten av livet utan sin älskande mamma.
När en hälsosam människa mitt i livet måste lämna de sina, finns ingen rättvisa! "Fuck" cancer!

Så idag går mina tankar till henne och hennes familj!
Begravningen sker i kyrkan där vi firade in sommarlovet i årskurs 1-6.
I en vänlig grönskas rika dräkt.....


Passiv töjning

Ja, man kör på med sjukgymnastikövningarna man fått och det går riktigt bra. Har ökat till fyra gånger per dag men ska strax gå upp till fem.
Promenader ska man också ta, vilket jag gjort. Tog dock en femkilometers runda häromdagen, vilket visade sig vara lite för bra för axeln. Värkte som satan dagen efter.

Idag var det dags att träffa sjukgymnasten Mia, expert på axlar. Gick igenom mitt program till att börja med och finjusterade en av övningarna. Därefter skulle Mia göra en så kallad passiv töjning. Gick bra medan hon gjorde det men måste säga att eftermiddagen har inte varit rolig, det har värkt obeskrivligt! Tur att det finns smärtstillande då!

Om en vecka är det dags igen, just nu känns det inte som jag ser fram emot det.


Fredag

En vecka sedan operationen och man börjar anpassa och lära sig saker med bara en arm.
Är glad att gurkan ligger still när jag vill ha ett par skivor på morgonmackan. Lyckas nu klä på mig det mesta, kan dock inte knyta skor.
Sjukgymnstikpass tre gånger om dagen gör att det värker lite framåt kvällningen. Tar lite smärtstillande innan jag går och lägger mig.
Sömnen funkar ok varannan natt, hatar verkligen att sova på rygg!
Promenadsällskap till stan fick jag av Tirre igår, tusen tack!
Idag kom Liselotte med frallfika, blomster och en jordgubbspaj som vi skall njuta av till efterrätt.
Underbart med sällskap för en rastlös typ som jag;)
Tack vännen!


Axeloperation

Igår, 17 maj och årets varmaste dag hittills, var det så dags att lägga sig på operationsbordet för att fixa min onda axel. Hade ju ingen exakt diagnos innan, trots MR.
Visste inte om det skulle hitta något och åtgärda de,t förrän jag vaknade ur narkosen.
Men visst hittade proffsortopeden tokigheter. De ledband som skall hålla ledkulan på plats var uttänjda så han har" tightat" till dem.
När jag vaknade på uppvaket hade jag fruktansvärt ont men de kom och gav mig en blockad så hela armen/axeln blev förlamad.
Nu skall jag gå med detta axellås i 4 veckor + ett otroligt skönt isförband, är helt sjukskriven till 18 augusti och kommer förmodligen inte att kunna jobba fullt med en gång. Sjukgymnastik och rehabilitering står på programmet i 6-8 månader, så nu gäller det att ligga i. Axeljäkeln skall bli bra!!!!
Så nu vet man vad man ska göra i sommar och en lång tid framöver.
 
Ett extra tack vill jag ge Therese och Marie- Louise som kom förbi idag och ordnade lunch och höll mig sällskap medan maken och sonen var på fotbollscup i Stenungsund under dagen. Tack!!!!
 

Långhelg i huvudstaden

Efter många om och men och tre besök på akuten fick jag och barnen klartecken att åka till Stockholm onsdagen den 8 maj. ( De misstänkte att sonen hade blindtarmsinflammation och infektionsproverna gick lite upp och ner under några dagar).
Med på resan upp var mamma, pappa, min kollega och hennes dotter.
Barnen, jag och mor och far skulle bo på Långholmen, ett mysigt ställe som rekommenderas varmt.
Efter incheckningen kastade jag och dottern oss iväg för att möta upp hennes tre kompisar och deras mammor för att äta middag och därefter konserten med One Direction på Friends arena.
Solen lyste och det var sommarvarmt i huvudstaden. Vi åt på en italiensk restaurang och vi mammor drack rosé.
Kvällen blev oförglömlig! Maken till ljudnivå har jag aldrig hört. Tonårshysteri på hög nivå med skrik, tjoande , tårar och allsång. Dottern med kompisar var helt lyriska!!!
För övrigt kan jag säga att detta pojkband är riktigt bra, ifall ni inte upptäckt dem ännu;)
 
 
Torsdagen blev en riktigt maxad dag. Frukost tidigt innan vi åkte ut till Djurgården. Pappa åkte iväg och fotade lite byggen medans mamma, jag och barnen besökte Skansen och akvariet. Passade på att äta på Sollidenrestaurangen.
 
En söt liten lemur.
 
Vid tvåtiden mötte vi upp pappa vid ABBA museét eller Swedish hall of fame som det egentligen heter. Detta ställe rekommenderas varmt. Mycket att titta på, plus att man kan göra olika saker genom att scanna biljetten på olika ställen. T ex mixa låtar som Stickan Andersson, sjunga i en studio m.m. Otroligt kul!!!
 
Därefter så var det dags att säga hejdå till dottern och pappa som skulle åka tillbaks till Göteborg. Mamma , sonen och jag fortsatte till Junibacken.
Vi gick snabbt igenom, åkte sagotåget och gick ut igen. Var tvungen att fota sonen vid statyn av världens bästa barnboksförfattare, allas vår kära Astrid Lindgren.
Sedan bar det av till Kungsträdgården där körsbärsträden precis börjat blomma. Otroligt fint!
Därefter middag på Mc.Donalds, allt enligt sonens önskan.
Sedan fick vi ett ryck och gick och köpte biljetter till kvällens musikalföreställning av "Rock of ages" med bl a Joakim Cans, Peter Johansson m fl.
Rolig och jättebra även om den skilde sig från filmen med bl a Tom Cruise, som vi i familjen fullkomligt älskar. Ja, vi skrattade, sjöng med och rockade loss. Tillbaks på hotellet vid tolvtiden. Stupade i säng.
Tyvärr hade nog oron för sonen, om vi skulle komma iväg m.m. satt sina spår så under natten pajade min mage ihop fullständigt. Mamma fick traska iväg till apoteket och köpa Immodium för att jag skulle kunna vara med på fredagens äventyr.
Denna dag blev ganska lugn. Besökte Slottet, Livrustkammaren och Storkyrkan. Sedan köpte vi med oss mat som vi skulle äta på kvällen. Sov middag innan vi käkade och därefter blev det Unospel och Let´s Dance på rummet. Mysigt och välbehövligt!
På lördagen vaknade jag och kände mig precis som vanligt. Skönt! Efter god frukost åkte vi ut till Globen för att åka SkyView. Där rycktes vid med av hockey VM:s stämningen så vi gick och köpte biljetter till matchen Danmark- Schweiz, för endast 75 spänn!!!
På väg upp mot toppen för att se den fantastiska utsikten över Stockholm.
Här kommer de laddade Schweizarna. Fantastiska bjällror, men jag kunde inte låta bli att undra vad det kostar att frakta en sådan på flyget.
Vi valde att heja på våra nordiska grannar i denna matchen. Det gick dock inte så bra, förlust med 2-4.
Efter detta begav vi oss iväg tillbaks till hotellet där vi bytte om inför kvällens stora event. Hade under dagen övat sonen på att ljuga om sin ålder, allt för att komma in på kvällens konsert med Bruce Springsteen på Friends Arena. De frågade dock inte om åldern, så det var bara att traska in och sätta sig tillrätta!
56 840 människor var det som såg denna helt grymma konsert. Bruce spelade bland mycket annat, hela "Born in the USA" albumet. Kvällens absoluta högpunkt var nog låten "My Hometown", avskalat med fantastisk allsång.
Tusentals tända mobiler förhöjde stämningen under de lugnare numren.
Enda minuset denna kväll var att publiken på sittplatserna var ganska "stiff". De flesta säger att vi Göteborgare är bättre på att höja stämningen genom att dansa och sjunga med. Mamma, sonen och jag gjorde vad vi kunde och sket i att andra var så stela. Vi stod upp, dansade och sjöng med. Helt underbart! Hoppas dock att Bruce kommer tillbaks till Ullevi, då skall jag dit!!!!
Hemma strax efter ett då det var kaos i tunnelbanan. Somnade så fort vi lagt huvudet på kudden.
 
Fick ställa klockan på söndag morgon eftersom vi var tvungna att checka ut redan kl.10. ( Lite tidigt i mitt tycke.)
Trötta gav vi oss sedan iväg till T-centralen för att låsa in våra väskor medans vi gick ut på stan.
Första stopp blev butiken Hollister i Gallerian på Hamngatan. Alla tonåringars drömbutik tydligen och det blev lite inköp till både dotter och son.
Sedan begav vi oss upp till Slottet igen, där kollade vi på vaktavlösningen, besökte Skattkammaren och Slottskyrkan innan det var dags att åka tillbaks till Göteborg.
Ja, det blev en fantastisk men intensiv helg i huvudstaden, som visade sig från sin absolut bästa sida :)
 

Välkommen i 40-års klubben, kära vän!

Igår fyllde vår härliga vän Petra 40 år!Givetvis kunde vi inte låta bli att spexa för henne. Med skyltar, presenter, "skumpa" och jordgubbar utklädda till studentsångare sjöng vi in födelsedagen med en specialskriven text till "Vintern rasat ut".
Så här gick den:
 
Åren rusat för dig, kära Petra.
3 små kottar har du hunnit med.
Nu är " middel-agen" här, fantastiskt!
Gravitationen gör att allt faller ner!
 
Petra fyller 40 år och vi hyllar
henne här med skönsång ren och klar.
Vi höjer våra röster här och nu och vrålar:
GRATTIS PETRA 40 ÅR,  HURRRRA!!!!

För mycket...

har det varit av allt. Därav har inget skrivits på länge. Ibland behöver man paus, paus från det mesta och det har jag tagit.

RSS 2.0