Fantastisk rimfrost

Otrolig dimma de senaste nätterna förvandlade allt till en rimfrostig och vacker värld. Tog ett par bilder idag, som visserligen hade varit mer lyckade om solen varit framme.


Dessa allergier

Hade hoppats att vi skulle kunna avskriva några fler allergier vid det här laget men det kommer hela tiden tillägg. Nu skall hund läggas till listan också. Hoppet står till att mjölkallergin vuxit bort, nu väntar vi bara på vad rastprovet visar innan vi eventuellt kan börja provocera. Den som lever får se!


Underbart

Dessa två bilder togs häromdagen. Ljuset som återvänder!


Ljuset...äntligen!

Vilken skillnad det blivit den sista veckan. Ljust både när man kommer till och åker ifrån jobbet.
Visserligen inte varenda dag denna vecka som inneburit extremt mycket jobb.
Tisdag arbete från 06.15- 19.30 och igår onsdag 7.45- 20.30. För mycket kvällstid på en och samma vecka, om ni frågar mig.
Så trots att jag inte jobbade i måndags, kommer jag att arbeta mina 39 timmar på fyra dagar istället för fem.
 
Men jag uppskattar ljuset och gläds över att jag vet vad det innebär. Vår, långa härliga kvällar, vitsippor, grillmiddagar, utflykter och så småningom sommar.

Bemötande är A och O

Tänk vad riktiga proffs kan göra skillnad! Fram tills för ca 1 år sedan tvingades vi gå till den vanliga tandläkaren med sonen som verkligen avskyr allt som har med munnen att göra. Prudentliga tandsköterskor som varje gång skulle påtala vikten av att borsta ordentligt, så att man kände sig idiotförklarad, trots att vi upplyst om hur det funkade.
Kokade allt som oftast av ilska när jag gick därifrån på grund av deras bemötande.
Efter många om och men fick vi via sonens läkare remiss till specialtandläkarna istället.

Vilken skillnad! Inga prudentliga översittare som pratar till en, som om man vore en idiot, inga som pratar över sonens huvud, ingen som inte förstår problematiken, ingen som stressar på.

Ja, där bemöts man med fullständig proffsighet. Detta vill säga...

* Man lyssnar in. I första hand barnet men även oss föräldrar.
* Man förklarar på ett tydligt sätt vad som skall göras under undersökningen.
* Det får ta tid.
* Man tar problematiken på allvar.
* Man diskuterar fram lösningar tillsammans med oss.
* Tätare besök som planeras i god tid.
* Man har ett genuint intresse för barn och deras tänder.

På grund av detta känns det helt tryggt att låta dem " operera" ut de tänder som måste bort i sonens för trånga mun. Sonen är lite orolig inför att bli nersövd men med spec. tandläkarnas bemötande kommer allt att lösa sig!
Så den 21/3 drar vi till Halmstad för att fixa detta! Håller tummarna för att inga sjukdomar sätter hinder i vägen.


Mina älskade ♥ ♥

 
Det absolut finaste man kan få. Världens finaste och älskade ungar!
Alla ♥ Dag 2013, vill jag bara säga detta!
En bamsekram även till maken som denna dag stått ut med mig i nitton och ett halvt år;)
Älskar er av hela mitt ♥
Vill även passa på att skicka massor med ♥ och kramar till alla nära och kära en dag som denna! KRAM

Finsemla

På fettisdagen unnar jag oss en finsemla! Dessa inköps på Steinbrenner & Nyberg. Bättre semlor finns inte, ljuvligt goda med rostad mandel i mandelmassan.
Så nu sitter man i soffhörnet, med bomull i magen efter den goda fastlagsbullen och gläds åt det svenska alpina landslaget som tog silver i lagtävlingen. Go Sweden! :)


Sportlov

Jobb
Lugnare tempo
Fettisdag
Alla ❤ dag
Utvecklingssamtal
Lönesamtal
Alpina WM i Schladming
Skidskytte WM
Sensent skift X 2


Bra krönika

I veckan som gick läste jag Jenny Strömstedts krönika LOT avdrag - för lärare som offrar sig för framtiden. Helt suveränt skriven. Att hon dessutom lyckats fånga pedagogrollens hysteriska värld utan att vara pedagog själv, det är en bedrift! Har försökt länka till den men inte lyckats, så googla och läs den!

 


Underbara foton på världens finaste tjej!

Idag kom min fina vän Therese hit och fotade vår älskade dotter. Hon är grymt duktig och har en egen fotoblogg.  Många underbara foton blev det! Tusen tack! Vill ni se fler av hennes fina foton ( fotar både djur, natur och människor), klicka på länken Tirres fotoblogg.
 

Så trött på detta nu!

Efter en ganska intensiv och hektisk vecka med flera kvällsmöten flög givetvis en ny sjuka på mig. Helgen totalsabbad. Febrig med halsont , heshet och hosta. Blä, rent ut sagt!
Dessutom var jag och rensade ur min onda tand i torsdags, plågsamt!!! Tandläkaren sa att den kan vara orolig och göra ont några dagar men nu tycker jag att det värker väl mycket igen :( Får väl ringa och kolla upp detta imorgon!
 
Igår var det dags för årets första melodifestivaldeltävling. Måste säga att den gjorde ett ganska beiget intryck. Det bästa var Gina och Danny. Tror däremot att Gosalåten kommer uppskattas av alla barn........
Det stora nöjet var dock att följa spektaklet via twitter.....så många skratt jag fick, ha, ha, ha............
 
Imorgon blir det att proppa kroppen med Alvedon och Ipren, för till jobbet måste jag till vilket pris som helst.

En bild säger mer än tusen ord

Älskar detta foto av mina älskade farföräldrar. Det är taget på landet någon gång i början på 80-talet. Busigheten och kärleken i min farfars blick, där han står och håller farmors händer i sina. Underbar!
För evigt i mitt minne!

RSS 2.0