Njutning

Vem kan motstå en riktig "hetvägg" i vinterkylan? Inte jag ;)

Vinterkyla

 
Sista veckan har vi verkligen fått känna på kylan. I natt var det ca -20 men "bara" 16 när jag körde iväg i morse. Brrr..........det positiva är dock att dagarna är klara och solen lyser. Mer snö hade dock varit önskvärt, då det snart är sportlov! Ja, dessa mornar uppskattar jag mina promenader från parkeringen till jobbet, en promenad på ca 7 minuter om man går i ett lugnt tempo och njuter. =)

Några bilder från förra helgens middag

Ja, förra helgen var full av trevligheter. Barnen var på annat håll, dottern i Branäs, sonen hos mamma och pappa.
 
Fredagkvällen tillbringades på bio, där jag och Tirre och en kompis till henne såg Les Miserables. En fantastisk men sorglig musikal. Hugh Jackman, Anne Hathaway , Russel Crowe m fl i rollen gjorde det hur bra som helst.
Jag är ju väldigt blödig nuförtiden och när man dessutom är allmänt nedsatt av infektioner som avlöser varandra då rann tårarna lite extra..
 
Lördagen innebar den traditionella 2002 middagen. Tyvärr kunde inte alla komma p g a sjukdom och brist på barnvakt. Men vi som var här hade supertrevligt.
Jag tycker också det är en kul grej att vi delar upp matlagandet. Då får man testa nya rätter. I år hade Fogelblads hand om förätten - Rårakor med rom, creme fraiche och rödlök. Mums!
Vi stod för varmrätten. I år gjorde vi Mannerströms biff stroganoff på oxfilé med skogschampinjoner. Ris och grönsaker serverades till. Väl värd att testa ;)
Johanssons gjorde efterrätten. En smarrig kladdkaka med krispigt täcke vaniljglass och chokladsås. Supergott!
 
Efter middagen spelade vi ett riktigt roligt sällskapsspel som utmynnade i hysteriska skratt.
 
Ja, detta härliga gäng! Det är så kul att träffas! Ser redan framemot påsk, som är nästa stora sammankomst :)
 
 

Tack Mia Skäringar...

för ditt fantastiska program; "Mia på Grötö". Det förgyllde verkligen min kväll!

Smärta "beyond belief"

I slutet på förra veckan kände jag mig helt färdig, somnade i soffan redan vid 19- tiden. På fredagen började jag känna en svag smärta i underkäken. Detta eskalerade sedan till en fruktansvärd smärta under lördag och söndag.
På söndagkvällen höll jag på att gå upp i limningen, inget smärtstillande hjälpte och sova funkade inte alls.
Måndag morgon innebar akut tandläkarbesök, en "död" tand visade sig vara roten till det onda. Fick bedövning, sedan borrades den upp, desificerades m.m. Skulle sedan återkomma på onsdag morgon för rotfyllning.
Åkte hem och somnade efter den pärsen. Vaknade dock så fort bedövningen började släppa.
Smärtan blev om möjligt ännu värre och jag kan lugnt säga att jag hade lust att skära av mig huvudet på måndagkvällen. Ja, detta är den absolut värsta smärta jag någonsin upplevt!
Det blev natten från helvetet. När tisdag morgon kom, såg jag ut som en hamster med ännu värre värk. Infektionen hade spridit sig.
Tillbaka till tandläkaren. Behandling med antibiotika och starkare smärtstillande. Någon rotfyllningen blir det inte tal om förräns infektionen lagt sig.
Ja, jag har varit helt under isen! Måste säga att antibiotikan visat sig vara dunder! Redan efter andra tabletten började smärtan lindras. Nu är det torsdag och svullnade har gått ner. Är fortfarande öm under käken men är betydligt mycket bättre. Har även kunnat trappa ner på det smärtstillande.

Axeln

Ja, angående axeln kan jag bara berätta att det kommer bli en titthålsoperation. MR bilderna visade inte några stora grejer, däremot lite otydligheter kring bicepsfästet (som dessutom inte syns bra vid denna typ av undersökning). Om det skulle visa sig att det är något där, åtgärdas detta direkt.

Nervös

Idag får jag MR svaret på min axel. Måste säga att jag är lite nervös för det. Håller tummarna för att det inte är en nervskada, för då finns inget de kan göra åt den!

Måste ses!

Häromkvällen fick jag äntligen sett den! Den franska och fantastiska filmen " En oväntad vänskap". Ja, helt underbar är den! Tänkvärd men med oerhört mycket humor och mängder av skratt. =)
Så har du inte sett den, gör det!

Myshelg med maken

 
 
Ja, det var dags att få njuta av ytterligare en 40-årspresent. Maken och jag lämnade kidsen hemma hos goa svärmor och begav oss sedan av mot Varberg, med en liten avstickare till Gekå´s innan incheckningen på Stadshotellet, Asia Spa i Varberg.
Måste tacka för den enorma servicen vi fick då vårt badrum inte var till belåtenhet, stank illa.
Maken skämdes lite för mig när jag ringde och klagade. Jag klagar sällan men har faktiskt lovat mig själv att sluta var så förbannat snäll och konflikträdd. Vi svenskar är nog oftast alldeles, väldigt timida. Hotellet var väldigt tillmötesgående och vi fick ett nytt rum. Ett större och finare rum med utsikt över torget.
Vid 19- tiden var det så dags för tvårätters middag med gott vin till. Förätten var höjdaren av de två, en lokal getost med syltat äpple och honungsglacerade valnötter. Mums!
Efter detta blev det Bio Capitol och filmen Jack Reacher som var riktigt bra, Ja, det är bara att konsatera att jag och de belevade filmkritikerna har långt ifrån samma smak, ha, ha, ha.............
Måste säga att just denna lördagkväll, var Varberg väldigt öde. Lugnt och stilla!
Sömn i skön säng, utan en lilleman som ligger bredvid och knör, kändes härligt och hotellfrukost är något jag alltid uppskattar.
Tack min underbara familj för denna härliga present!
 

Freestyle i Crock poten

 
Ja, dags att testa att långkoka hel kyckling i Croc Poten vi fick i julklapp.
Tänkte "freestyla" lite och se hur det blir.
 
Ingredienser:
1 hel svensk kyckling
1 citron
3 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
citronpeppar
citronsalt
timjan
rosmarin
3/4 dl vitt vin
1/4 dl kycklingfond
3 msk chilisås
 
Skalade och skivade morötterna och löken.La dem i botten på Crock Poten. Hällde på vin, kycklingfond och chilisås. Kryddaden kycklingen rejält på både in och utsida. Skar sedan citronen i fyra delar som jag sedan stoppade in i "kråset". Därefter lade jag ner kycklingen i grytan, satte på locket och satte den på låg i 8 timmar.
När det gått 8 timmar lyfte jag upp kycklingen, silade bort grönsakerna och kokade sedan en sås på "buljongen" som var kvar i grytan. Redde med havregrädde och Maizena redning Brun.
Köttet föll bara i sär, så mört och gott!
Serverade detta med klyftpotatis, hemmagjorda så klart!
 
Ja, detta kan rekommenderas. Nästa gång skall jag riva lite citronskal och pressa citron över kycklingen också- sedan kan man ju alltid "freestyla" med andra kryddor.

En förätt att rekommendera

 
Hittade detta goa recept på Spisa.nu
 
KUNGSKRABBA GINGER LIME
 
Ingredienser till 4 pers:
 
4 ben av kungskrabba
1,5 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 citrongräs
1 lime
3 kvistar färsk dragon
1 dl vitvinsvinäger
1 msk Worcestersås
2 stänk Tabasco
100 gram smör
 
Börja med att banka citrongräset så att smakämnena "fälls" ut. Finhacka den tjocka vita delen. Skala ingefära och vitlök och finhacka dem också. Grovhacka dragonen.
Häll vitvinsvinäger, worcestersås, vitlök, citrongräs och ingefära i en kastrull. Sätt på spisen och koka ner såsen i ca 5 minuter. Vispa ner smöret klickvis. Vispa ner saften från limen. Tillsätt dragonhacket.
 
Klipp krabbenen i 10 cm långa bitar och klipp upp en bit skal, se bild ovan.
 
Lägg upp på tallrik, häll på sås och servera. Mums!!!
 
 
 
 

Nyårsafton 2012 i bilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
♥ Vänner ♥ God mat ♥ Mys ♥ Gemenskap ♥ Regn och blåst ♥ Tomtebloss ♥ Champagne ♥ Vin ♥ Sällskapsspel ♥ Ljus ♥ Brasa ♥ Värme ♥ Rislykta ♥ Glädje ♥ Skratt ♥ Tolvslag ♥ Skål ♥  Sen hemfärd ♥
 
 
 
 

Årskrönika 2012

 Ja, vad skall man säga om 2012. En sak är säker, det blev det regnigaste i mannaminne! Mycket roligt hann vi med även om allt, inte varit en dans på rosor.
 
Januari inleddes med en massa sjukdom. Vi drabbades av en eländig hosta och sjuk /VAB dagar avlöste varandra. Traditionsenlig och underbar 2002 middag hann vi dock med. Sista helgen firades årets (i en rad av) första 40- åring. Eva firades med tjejmiddag på salongen och efterföljande bowling. Väldigt kul!!!
Februari var i stort sett en enda nedräkningsperiod inför resan till det stora landet i väster. Gjorde en utflykt till Ramhultafallet med barnen i mitten av månaden. Årets största tabbe kan man nog kalla den. Halkade och skadade axeln ganska illa. Trots sjukgymnastik har jag fortfarande ont. Eländet är nu magnetröntgat och jag kommer få svar i början på januari 2013, om jag behöver opereras.
Mars inleddes med den helt fantastiska resan till NY tillsammans med Therese, Annika och Per. Ja, det var en helt otrolig vecka som jag sent skall glömma. Mycket shopping men också en mängd sevärdheter. Som sagt, tempot var högt men kul! Känner att jag måste tillbaka dit och det hade ju varit kul om man kunde ta med sig familjen. Det är verkligen en helt fantastisk stad! I ♥ NY = sant!
Världens finaste kille fyllde 10 år. Detta firades med pompa och ståt. Bowlingkalaset med kompisarna var oerhört uppskattat! Ja, jag kan verkligen inte fatta vad tiden tar vägen!
Världens bästa Anna fyllde 40. Denna goding överraskade vi i omgångar och ack så kul vi hade. Frukost inklusive väckning, middag med järngänget.Ja, roligt hade vi! Att överraska är ju underbart!
April var riktigt kall om man jämför med 2011.  Påsken firades traditionsenligt med 2002 gänget med äggrullning och äggajakt i Äskhultsby.. Kallt som satan var det men mysigt ändå. Påskmiddag och brasa fick avsluta det hela. Ja, detta är en av våra härliga traditioner och jag är så tacksam över att ha alla dessa fina vänner att fira allt möjligt med =)
På påskdagen var det dags för en tur till fjällen.Som tur var fick vi några soliga dagar under vår goa vecka i Fjätervålen. Skidåkning i massor blev det =) Dock var vissa dagar gråa och en dag regnade det, då blev det extra mysande i stugan. Tack mor och far för detta!
IFK- match med fotbollslaget hann vi också med denna kyliga vårmånad. En av Sanas sista matcher i Blåvitt innan det blev Ajax för hans del. Mysig middag efteråt med tränarkollegan med familj!
Jubel blev det också när vi fick veta att sonen fick behålla sina fantastiska pedagoger ett år till! =)
 
Början på maj var riktigt kall den också. Första helgen begav sig cykelgänget till Dalsland för tävling. Trodde jag skulle frysa ihjäl medans de andra genomförde sina fem mil i skogen. Under tiden spelade prinsen sin första fotbollscup utomhus. 21 mål på tre matcher gjorde han, tala om att vara stolt som en tupp!
Vi passade också på att överraska Anna ytterligare en gång, genom att "kidnappa" henne på jobbet för vidare färd till Gekå´s. Många skratt, lite shopping, bad i tunna blev det då! Härligt!
I slutet av månaden blev det värmebölja, kändes inte kul att gå inne och jobba när det var 27 grader varmt ute. Detta skulle också visa sig bli den enda varma perioden här hemma,  på hela sommaren!!!
En av dessa varma kvällar var vi åter på Ullevi, för att heja fram Blåvitt, som tyvärr inte hade någon vidare säsong.
Maj är också en stressens månad, mycket skall avslutas, barnen har en massa utflykter m.m. Mitt i detta får jag beskedet att en av mina bästa vänners pappa gått bort. Då gick luften ur mig....
Juni innebar nedvarvning inför semestern. Fast den innebar också en väldigt fin begravning av min kompis pappa och en liten personalfest som var riktigt lyckad.
Sonen var på prova på läger veckan innan midsommar och jag var också med. Fantastiska saker  fick han testa på, bl a segling och go kart (fast där höll mamma ♥ på att stanna när det krockades så att hjälmen flög av)
Ja, en mysig vecka och fantastisk vecka var det.
Midsommar firades som vanligt i Hjälm med världens goaste gäng, även om vi denna gång var decimerade på grund av sjukdom. Regnet öste ner en stor del av dagen så att sitta utomhus var inte att tänka på.Fast mysigt det hade vi ändå! Ja, när killarna skulle grilla på kvällen fick de stå under paraplyer för att inte bli "dränkta".
 
Semestern inleddes för min del med en 3 dagars magsjuka som i sin tur utlöste magkatarr av det värre slaget. Losec fick bli lösning på detta. En mysig dag i Varberg med gänget blev det, men man kan lugnt säga att solen och värmen uteblev under denna sommar!
Som tur var hade vi dock två veckor på Lefkas inbokade. Hamnade på ett helt underbart hotell, gjorde många mysiga utflykter, tillsammans med mamma och pappa som anslöt sig till oss under den första veckan.
Tyvärr slutade den mindre roligt. Både jag och dottern drabbades av en överjävlig turistdiarré med uttorkning som följd. Dropp och ett gäng mediciner fick det bli och jag var tvungen att ha ett "fit to fly" pass för att få flyga hem. Sviterna efter denna uttorkning, satt för min del i,  rätt så länge!
Världens finaste 14-åring firades den sista dagen i juli. En stor påminnelse om att tiden rusar. Kalaset fick dock vänta då jag fortfarande var sjuk och inte fick äta fast föda.
Augustis början innebar endast återhämtning efter uttorkningen och trots att jag inte trodde att det skulle gå, lyckades jag cykla 4, 5 mils cykelvasan den 10/8. När jag cyklade över mållinjen var jag så fantastiskt glad över att ha genomfört loppet. Tack Anders för att du peppade mig genom detta! Tiden var katastrofal men för mig var det en bedrift att bara tagit mig igenom det, eftersom uppladdningen varit lika med noll pga av axeln och uttorkningen. Det var dock en fantastisk upplevelse att trampa "i fäderns spår, för framtids segrar" och jag hoppas på att kunna göra det igen, fast med betydligt bättre uppladdning.
Ytterligare två dödsbud kommer denna månad, en av våra goaste grannar och makens "morbror" går bort.
Så blev det dags att fira ytterligare en goding som fyllde 40. Denna gång var det Lindas tur. 70-tal var temat och jag måste säga att jag, Jenny och Lars hade fantastiskt kul när vi provade ut våra outfits på Teaterbutiken i Göteborg. Festen var på Restaurang Bryggan under bron och det blev en helt fantastisk kväll med många roliga tal, god mat och dryck, tävlingar och dans. Det var också fantastiskt att se alla dessa kreationer. Ja, en kväll som sent skall glömmas blev det!
När det gäller jobbet så har förutsättningarna ändrats, detta år har vi 49 barn på fritids men är inte fler pedagoger. Hur det går, kan bara framtiden utvisa.
September inleds för min del med världens förkylning och feber. Blir hemma en hel vecka och är ändå inte riktigt hundra när jag kommer tillbaka.
Makens morbror begravs borgligt och det var riktigt fint.
Sonen spelade sin andra utomhuscup i Göteborg. En blåsig och kall men härlig dag blev det! Många mål och spelglädje präglade det hela! =)
Far som en skottspole på tandläkarbesök för både min och sonens del. I detta skedet känns det bra, att jag inte vet vad som kommer hända.
Traditionsenlig kräftskiva hos goa grannarna blev det också och då passade vi på att fira Jenny som fyllde 40. Även i år fick vi vara inne då det var svinkallt. Supermysig kväll blev det i allafall! Skaldjur kan man ju inte få för mycket av ;)
Annars flög tiden iväg. Mycket jobb, mycket allting....och det hela slutade med ett ryggskott.
Så kom då oktober, något jag sett framemot av en enda anledning, en härlig helg med tjejerna även om jag inte visste vad som väntade.
Jag hade ju listat ut att det inte skulle bli vår sedvanliga shoppingresa, men att jag skulle få min 40-årspresent i form av en hel helg i Stockholm med Dirty Dancingmusikal m.m hade jag aldrig kunnat föreställa mig! Just då kände jag också ett enormt behov av att komma bort, vilket gjorde det hela ännu bättre!
Ja, mina fina och underbara vänner, denna helg kommer jag alltid bära med mig i ♥, helt fantastiskt! Love you!
 
För övrigt kan man ju säga att denna månad innehöll en hel del festplanerande och mot slutet också matförberedande.
Det blev också antiklimax då man till slut kom tillrätta med mitt tandproblem. En spricka ner i tandroten med rejäl inflammation. Bara att dra den j****n, vänta i tre månader på läkning innan man kan sätta dit en brygga, som dessutom kostar massor. Totaldepp kan man lugnt säga! Dessutom har det inte alls läkt som det ska, så tandläkarbesöken har duggat tätt sedan dess. Trodde aldrig att detta skulle drabba mig, det känns ju som om man skulle vara 80, bara man hör ordet brygga :(
 
Så kom då november. Mysig middag med vännerna inledde den månaden. Plus att vi pratade ihop oss inför firandet av nästa 40-åring.
Några fantastiska dagar på NPF- konferensen i Göteborg förgyllde också två dagar på novemberlovet.
 
Andra helgen så firades Mattias med en fantastisk överraskningsfest. Att se den minen var ju obetalbart! Ja, det blev en fantastisk kväll med god mat och dryck, tävlingar och ett hysteriskt roligt uppträdande av hans bröder med fruar, där de hade skrivit om "Man ska ha husvagn..." Ja, skratten rungade verkligen hela kvällen!
Helgen efter blev det ytterligare en överraskning för min del. Goa svärmor bjöd mig på Ladies Night, en kväll som också sent skall glömmas. Underbart!
Sedan insjuknade sonen i en görjobbig förkylning med fruktansvärd hosta. Han fick vara hemma en hel vecka. Tyvärr sitter hostan fortfarande i, 7 veckor efter, så det är nog dags att kolla upp det här.
Semester för mig den 22-23/11, då jag skulle fixa det mesta inför min födelsedagslunch och fest. Hade planerat in i minsta detalj och jag måste säga att allt blev precis så som jag ville ha det! Ett extra tack till min mamma, dotter och lilla moster som serverade under kvällen!
Världens bästa vänner gjorde bejublade framträdanden. Detta goa gäng med en fantastisk sång. =)
Å dessa godingar, med ett framträdande om ungdomens synder. =)
Ja, båda var helt oförglömliga och jag skrattade så jag grät! Som jag sagt så många gånger tidigare, så är jag otroligt lyckligt lottad över att ha så otroligt många, fantastiska vänner!!! Jag vet, att det inte är alla förunnat! Jag är så oerhört tacksam för det, för det förgyller både min och min familjs liv , så oerhört mycket!
För övrigt kan jag ju bara säga att min 40- årsdag var helt perfekt!
10 åriga bröllopsdagen firades med god mat här hemma, med en begynnande förkylning som skulle visa sig bli en av de värsta på mycket länge. Puss min älskling!
Ja, som sagt, sjuk blev jag och jag var helt däckad i en och en halv vecka och trodde banne mig att lungorna skulle följa med upp när jag hostade.
Härlig show på sonens fritids avslutade november. (Tur att ingen visste hur dålig jag var, när jag satt i publiken den kvällen.)
December kom och jag var som sagt helt under isen. Det gjorde att allt kom i ofas och jag fick stressa en hel del på slutet.
Det fanns dock saker som förgyllde det hela. Härliga Luciacupen i Mölndal med fotbollen, även om vi i år fick stiga upp i ottan. Att se dottern i skolans Luciatåg, mysigt och stämningsfullt.
Sedan den fantastiska överraskningen från ungdomsvännerna.
Även detta en helt oförglömlig kväll som kommer att bäras i mitt ♥ och minne för resten av livet. Ja, vilken kväll, vilken mat, vilket vin, vilken skumpa, vilken show, vilka drinkar, vilket sällskap! Lovely!
Mysigt glöggande hos min gamla kollega Agneta med ett helt gäng gamla "Pelikaner" förgyllde en av fredagarna.
Glöggmys hos Therese hann vi också med även om jag kände viss panik den 20/12 då vi inte julstädat, inte plockat fram juldekorationer, inte köpt en enda julklapp, inte klätt granen m.m.
Man kan säga att de sista dagarna fram till jul blev ett speedat race men vi gick i mål. Även dottern drabbades av den jobbiga förkylning som vi andra gått och dragit på länge.
Julen firades hos mamma och pappa och det blev den hostigaste i mannaminne. Alla hostade vi ikapp, kan man lugnt säga.Fast otroligt mysig ändå!
En söt nisse delade ut paketen och alla blev nöjda. Tusen tack, säger vi så här i efterhand!
Lyckades också glädja en vän som insjuknat i öroninflammation, denna julaftonsdag. Det kändes bra!
Jobbade i mellandagarna men sedan drabbades även jag av öroninflammation. Satans vad det känns! Visserligen var jag öronbarn som liten men att få det som vuxen var ingen trevlig historia.
 
Ja, 2012 kan gå till historien som det regnigaste, sjukaste men samtidigt som ett av det roligaste året på länge (trots sorg över vissa saker som hänt).
Som vanligt vill jag tacka mina underbara föräldrar och min underbara svärmor för att ni hjälper oss så otroligt mycket. Utan er skulle vår vardag inte fungera och ni berikar vårt och barnens liv. Tusen tack!
 
Nu ser vi framemot att få upptäcka vad 2013 bär med sig.............det kommer bli bra det här!
 
 
 
 
 

RSS 2.0